Egyre komolyabb a verseny a világ vezető légitársaságainál azon, hogy ki biztosítja utasai számára a leghosszabb repülési idejű járatot. A Singapore Airlines úgy néz ki, beelőzi versenytársát és újraindítja Szingapúr-New York járatát. Öt éve próbálkoztak vele utoljára, de akkor leállították a projectet, mert túl költségesnek ítélték.

A most újrainduló járat 19 óra alatt fogja megtenni a 15.000 kilométeres távolságot a két nagy város közt. Ezt a csúcsot az ausztrál Quantas légitársaság Perth-London járata, valamint a katari légitársaság Auckland-Doha járata követi a sorban 17, valamint 17,5 órás menetidővel. A Singapore Airlines a BBC-nek azt mondta, hogy az utasok igényeinek kielégítésére hozták meg ezt a döntést, mert szerették volna biztosítani végre azt a járatot számukra, mellyel időt spórolhatnak, átszállás nélkül.

A jegyek persze nem lesznek olcsók és a légitársaság vadi új Airbus gépekkel fogja szállítani utasait, amin 67 business class és 94 premium economy osztályú hely lesz. A borsos árak kétszeri étkezést és kényelmes ágyat biztosítanak az utasoknak, mely prémium kategóriánál kiegészül plusz frissítővel és egy extra étkezéssel. Így azért nem lesz nehéz elviselni azt a 19 órás utazást.

Geoffrey Thomas repülésügyi szakértő azt nyilatkozta a BBC.nek, hogy mind Szingapúr és New York fontos pénzügyi központ, pontosan amiatt magasabb azok száma, akik ezen az útvonalon üzleti ügyekben utaznak. Ezek az utasok többnyire jól keresnek és megengedhetik maguknak a drágább repülőjegyeket egy-egy üzleti út során. Persze nem csak ők a célközönség, hanem azok is, akik hajlandóak kényelmükért felárat fizetni és bevállalják az extra költségeket annak érdekében, hogy ne kelljen akár többször is átszállniuk. Thomas azt is hozzátette, hogy általában, ha egy légitársaság rendszeres repülőjáratokat indít egy vonalon, az emberek rászoknak és a legtöbbször hamar megháromszorozódik a légi forgalom az újonnan kialakított útvonalon.