A hét közepén indult el az első Ammánba tart Ryanair járat Budapestről. A jordán fővárosba innentől heti két alkalommal utazhatunk az ír diszkont légitársaságnak hála.

A téli menetrendben üzemelő új járat heti kétszer, szerdán és vasárnap a kora reggeli órákban, 7:05-kor indul, melyeknek kicsivel kevesebb mint 3,5 óra a menetideje. A társaság honlapján már 8 130 forinttól találtunk jegyet oda-vissza januárra.

Utoljára évekkel ezelőtt a Royal Jordanian légitársaságnak volt közvetlen budapesti járata, de ez később megszűnt. A Ryanair most azért lát fantáziát a járat elindításában, mert Ammán nagyszerű téli úticél kellemes, mediterrán klímájával, valamint Jordánia a nyugalom és a biztonság szigetének számít a forrongó Közel-Keleten – állítja a Budapest Airport közleményében.

A Jordánia észak-nyugati részén fekvő, hét dombra épült Ammán a világ egyik legrégebbi, folyamatosan lakott városa, mely pontosan ezért gazdag kulturális hagyományokra tekint vissza. Számos történelmi látnivaló közt itt található Jordánia legnagyobb múzeuma, amely a történelem előtti időktől kezdve mutatja be az ország fejlődését. A város egyik leghíresebb nevezetessége az I. Abdullah király mecset, amely a város egyetlen olyan temploma, ahol a nem muzulmán vallású látogatókat is szívesen fogadják.

Ammán mindössze 40 kilométerre található a Holt-tengertől, és a várostól 200 kilométerre délre fekszik a romváros, Petra is, mely szintén népszerű az utazók körében. A bevállalósak a Vörös-tengerhez is ellátogathatnak, igaz, oda még hosszabb az út autóval.