Csendes átállás után november 8-ától hivatalosan is elindult az Air France újgenerációs légitársasága, a JOON- Első járata a párizsi Charles de Gaulle (CDG) repülőtérről érkezett Budapestre. A fokozatos átállás a két légitársaság közt október 28 óta zajlik.

A téli menetrend kezdetétől a korábban az Air France által üzemeltetett járatokat – naponta háromszor – immár a 2017-ben indított JOON (kiejtése: dzsún) repüli a magyar és a francia főváros között. A járatok továbbra is a már megszokott kényelmes átszállási lehetőségeket biztosítják az Air France és KLM kiterjedt útvonalhálózatára – írja közleményében a Budapest Airport.

A JOON szolgáltatásait a legújabb utazási trendeknek és igényeknek megfelelően alakította ki. A Budapest-Párizs járat voltaképpen egy intenzív terjeszkedés része, a magyar fővárossal egyidejűleg a norvég Bergen felé is nyitott most a JOON.

Az újabb járatnyitási hullám a nyári bővítés során jön majd. Számos hosszú távú JOON-járat indult Párizsból Kairóba, Fokvárosba, Fortalezába, Mahéba és Mumbaiba az elmúlt szezonban, de Berlin, Barcelona, Porto és Lisszabon mellett immár Rómába, Nápolyba és Isztambulba is repülhetünk a légitársaság járatain. 2019 nyarától  pedig már Ecuador fővárosába, Quitóba is utazhatunk a franciáktól, sőt akár a karib-tengeri Saint-Martin szigetére is, az európai célállomások sorához pedig Madrid, Stockholm, Prága és Manchester is csatlakozik jövő év nyarától.

Végezetül jöjjön izgalmas biztonsági bemutatójuk:

A cikkben szereplő kép forrása a Budapest Airport oldala.