Jövő héten nyílik meg a világ első olyan szállodája, melyet lefelé építettek. A “fordított” hotelként is emlegetett hotelt Kínában találjuk. Lefelé 88 méter mélyen egy szakadékba építették ezt a különleges szállodát, mely november 20-án nyitja meg kapuit.

A Shimao Wonderland nevű ultramodern 19 emeletes épület, 16 talajszint alatti emelettel várja a vendégeket, mindössze csak három szintje emelkedik a földfelszín fölé. Az építészek úgy úgy alakították ki, hogy a hotel “legördüljön” egy nagy, elhagyatott kőfejtő meredek szikláin.

Az építkezés 10 éve kezdődött és ötezer mérnök valamint munkás dolgozott a projecten, a munkálatok költségét 555 millió dollárra (158 milliárd forintra) becsülik. A hotel 336 szobája közül mind rendelkezik balkonnal, amelyek lenyűgöző kilátást nyújtanak az épülettel szemben lezúduló vízesésre.

Vannak vízszint alatti szintek is, ez a két alsó szint egy tíz méter mély akváriumba merül, az ott megszállók ablakai halakkal teli medencékre tekintenek.

A mérnököknek váratlan problémákkal is szembe kellett nézniük. Mielőtt az építkezés 2013-ban elkezdődött, heves esőzések hatására megáradt az egyik közeli folyó, és félig feltöltötte a bányát. Az építészek ezért a gödör peremére töltést is építettek, hogy megakadályozzák ennek megismétlődését, valamint a vízszint szabályozásra szivattyúkat is építettek.

Ha tehát Kínába utaznál, nem találtad még meg a szállásod és valami igazán extrára vágysz, irány a mélybe nyúló varázslatos hotel!