Elindította Budapest-London közvetlen járatát a lengyel LOT légitársaság. A gépek hetente hat napon és azon belül reggel és este is közlekednek Ferihegy és a London City Airport között – számol be róla közleményében a Budapest Airport.

London a legnagyobb forgalmat bonyolító célállomás fővárosunkból. Korábban hat légitársaság öt repülőtérre (Heathrow, Luton, Stansted, Gatwick és London-Southend) szállított utasokat Londonba és most ehhez a csapathoz csatlakozott a lengyel cég új járata.

A London Citynek nevezett járat elsődleges célja az üzleti utasok kiszolgálása, akik Budapestről hajnalban indulhatnak, hogy este tizenegyre már vissza is érjenek. Londonból ugyanez a koncepció, ami 12:45-ös indulást és 17:15-ös visszautat jelent.

A járathoz használt Embraer ERJ-190-es 2 óra 13 perc alatt jut el egyik városból a másikba. A LOT szerint a járat előnye, hogy közvetlen London üzleti központjába utazhatunk vele, így nem kell bebuszozni vagy bevonatozni a belvárosba, ami sok-sok megspórolt órát jelent az üzletembereknek.

Fotó: Budapest Airport