Prutkay Zoltán 2017 novembétől töltötte be pozícióját az AutoWallisnál, és az ő vezetése alatt lett az Altera Nyrt. vagyonkezelőből a tőzsde autós cége. A vállalkozás részvényei ma pedig AutoWallis néven forognak a Budapesti Értéktőzsdén.

Az átalakulás hatásos volt: az első tőzsdei autóipari társaság a Budapesti Értéktőzsde hetedik legnagyobb árbevételű vállalata lett. A cég két éve elérte a 70,2 milliárd forintos árbevételt, melyet a következő öt évben szeretnének megduplázni. Céljuk, hogy újabb befektetési lehetőségeket találjanak a dinamikusan növekvő magyar és közép-kelet európai gépjárműkereskedelmi és szolgáltatói szektorban.

Az AutoWallis igazgatósága megköszönte Prutkay Zoltán eddigi munkáját, viszont az új vezérigazgató személyéről még nem döntöttek. Prutkay bízik benne, hogy az AutoWallis a magyar tőkepiac egyik ékköve lesz. A leköszönő igazgató továbbra is a területen tevékenykedik majd, hiszen a szintén a BÉT-en jegyzett AKKO Invest Nyrt. elnöki posztját is betölti. Ott betöltött feladata az Igazgatósággal közösen a korábban Plotinus Nyrt. néven működő vállalat új stratégiájának kidolgozása, valamint megvalósítása.

 

kép forrása: Forbes.hu