Budapest rendezi szeptember 13. és 15. között az első World Urban Games új generációs multisport-eseményt – jelentette be hétfőn a Nemzetközi Sportszövetségek Szövetsége (GAISF).

A World Urban Games kevesebb mint 7 sportággal jön fővárosunkba. A szervezet közzétette, hogy az esemény szervezésére közel 50 város jelentkezett Budapest mellett. Végül olyan városok közül, mint Barcelona, Los Angeles és Tokió, mi nyertünk a döntőben, Los Angeles ellen.

A szervezők a döntést úgy kommentálták, hogy: “A Budapest által kínált program jobban illeszkedik a GAISF és a World Urban Games jövőképéhez”. Ha ez nem volna elég, a 2021-es szervezési lehetőséget is megajánlották nekünk. “Budapest Európa egyik legfőbb sportfővárosa lett, és többször bizonyította már, hogy alkalmas otthont adni kiváló rendezvényeknek” – írta közleményében a GAISF.

Fürjes Balázs, a kiemelt budapesti fejlesztésekért és nemzetközi sportpályázatokért felelős kormánybiztos azt mondta, hogy biztos benne, hogy a főváros az első World Urban Gamesen felejthetetlen élményt nyújt majd a sportolóknak és a közönségnek is. “Budapest nagyszerű történelemmel és kultúrával rendelkezik, és az egyik legjobb hely Európában, ahol a fiatalok élhetnek és dolgozhatnak. A magyar főváros innovatív, mindig készen áll az úttörő lehetőségekre” – tette hozzá.

A World Urban Games voltaképp egy modern, városi sportfesztivál, melyet kétévente rendeznek, többek közt BMX, görkorcsolya, gördeszka, 3×3 kosárlabda, teqball és a breaktánc kategóriákban.

A 2019-es esemény versenyprogramját még márciusban nyilvánosságra hozzák.