Egy varázslatos üveghidat futtatnak keresztbe négy 60 emeletes toronyházon a kínai Csungking városában. Ez a különleges komplexum a tervek szerint még idén elkészül és egyediségét adja, hogy a világ legmagasabb üveghídját fogja magábanhordozni.

A Crystal, azaz Kristály névre keresztelt látványosságot 250 méteres magasságban építik fel és 280 méteren fog futni a négy épületet összekötve.  Önálló funkciója, hogy kilátóként fogadja a vendégeket, de lesz benne végtelenített medence, na meg persze jó pár vendéglátó egység is és néhány fa is helyet kap majd. Éjszakánként fényshow színesíti majd fel az épületeket.

A Raffles City elnevezésű komplexum egyébként összesen nyolc felhőkarcolóból áll majd. Ebből hat 250 méter magas lesz, a két északi torony pedig 100 méterrel magasabb. Az épületekben az exkluzív magánlakások mellett helyet kapnak majd szállodák, éttermek, üzletek és irodák is.

 A Raffles City beruházója a szingapúri Capitaland, a tervezője pedig az a kanadai-izraeli Moshe Safdie. Az ő korábbi munkái között szerepel például a szingapúri Marina Bay Sands és a jeruzsálemi Jad Vasem Múzeum is.

Ha valóban elkészül idén a különleges komlexum, akkor meg is látogathatod az év második felében, ha Kínában jársz.