Háromszáz darab Tesla Model 3 árának megfelelő a legújabb Bugatti ára. A Forbes viccesen azt is kiszámolta, hogy a leggazdagabb magyar ember 108-at vehetne belőle.

Az új Bugatti, melyet a cég 110. születésnapjára adtak ki, 11 millió euróért lehet amiénk, ami átszámítva csaknem 3,5 milliárd forintot jelent.

A La Voiture Noire fantázianevű szuperautóból csupán csak egy darab készült és ennek ellenére nem kizárt, hogy magyar utakon is megsétáltatják majd. Az már biztos, hogy nem a magyar milliárdos fogja vezetni, még ha meg is engedheti magának, hogy behuppanjon az ultra kényelmes és roppant dizájnos modellbe. A különleges járgány ugyanis elkelt, a 81 éves osztrák autóipari mágnás, Ferdinand Piëch vásárolta meg.

Míg a Forbes az árával, a Bloomberg formavilágával viccelődik. Szerintük Darth Vader sisakja ihlette az exkluzív modellt, de szerintünk csak belemagyarázták a Bugatti közleményébe és a magazin csak szellemesen akart fogalmazni. A La Voiture Noire-t tizenhathengeres motorral szerelték fel és hat kipufogócsővel, mely a legendás Type 57 SC Atlantic ötkipufogós megoldására emlékeztet. Fürkésszétek a magyar utakat, hátha szomszédol egyet vele a sógor és élőben is láthatjuk ezt a csodát.

Kép: Bugatti