Április közepén megnyílik végre a szingapúri Changi repülőtér legújabb épülete. A Jewel Changi Airport nevű komplexum varázslatos élményt kínál majd az utasoknak és az építészet csodálóinak is.

A hatalmas acél- és üvegkupola alatt 137 ezer négyzetméternyi területen lesznek szórakoztató és vendéglátó egységek, na meg persze boltok és egy 130 szobás szálloda is. A fejlesztés egy 350 milliárd forintnyi beruházás során teremtett őserdőt a giga-kupola alá.

A hely önmagában meseszép, de a tervezők kimaxolták a látványt a világ legnagyobb vízesésével. A 40 méter magas Rain Vortex este fényshow-val szórakoztatja majd az arrajárókat. A legfelső emeleten elhelyezkedő parkban labirintus, csúszdák és magasban kifeszített hálók szórakoztatják mahd a családokat.

A Jewel Changi Airport beruházója és tervezője egyébként ugyanaz a Capitaland, valamint Safdie Architects, amely a kínai Csungkinben hozza össze a világ legmagasabb „vízszintes” felhőkarolóját. Kemény munkájuk nélkül már elnyerte amúgy a szingapúri Changi a világ legjobb repülőtere címet, mi lesz még ezután.