A klímaváltozás változásra kényszeríti a légiközlekedést – technológiai újításokra kell készülni amellett, hogy hosszabbak lesznek az utak és komoly súlykorlátozásokra is fel kell készülni.

A klímaváltozás egyre több heves turbulenciát okoz, olyanokat, ami rongybabaként dobálja az utasokat a repülőgép fedélzetén, mint ahogy az a Turkish Airlines esetében is történt a közelmúltban. A káros üzemanyagkibocsátás növekedése Észak-Amerika, Európa és a Csendes-Óceán zsúfolt légtereiben komoly légörvényeket idéz elő odafent. Paul D. Williams, a University of Reading atmoszférakutatója úgy gondolja, hogy az Észak-Amerikai légifolyósban 149%-kal nőhetnek a turbulenciák.

A Turkish Airlines járata is ebben a légtérben volt, csupán 45 percnyi útra a landolási helyétől, amikor egyszer csak zuhant egyet a gép, ide-oda dobálva az utasokat a kabinban, majd a Boeing 777-es biztonságosan leszállt New Yorkban, a John F. Kennedy reptéren.

A Columbia University és NASA közös kutatása alapján nem csak a turbulenciával kell ám számolnunk kockázatként, ha repülni támad kedvünk. A klímaváltozás negatív hatással lehet a nagy repülőgépek felszállási képességére is, ugyanis a növekedő hőmérséklet a rövid futópályákon az erős hőhullámok megakadályozhatják a gép levegőbe emelkedését.

A klímaváltozás emellett növeli a futóáramlatok (jet stream) sebességét is, így a keletre tartó gépek gyorsabbak lehetnek, míg az ellenirányba repülő nyugatiak lassabbak, ami nem mellesleg több szén-dioxid-kibocsátással is jár utóbbi esetében.

A kutatók, a mérnökök és más szakemberek gyorsan tanultak a különleges repülési jelenségekből, melyek mostanában történtek és már munkába is kezdtek, hogy a klímaváltozáshoz igazított új repülési technológiát fejleszenek.