Március 25-től elindul a szavazás a Libri irodalmi díjakra. 2019-ben is átadják a Libri irodalmi díjat valamint a Libri irodalmi közönségdíjat.

A három éve alapított elismeréseket az tavalyi év legjobb magyar szép- és tényirodalmi könyvei nyerhetik el. A szabályz alapján a versenybe kizárólag élő magyar szerző könyve kerülhet be. A nyertesek 2-2 millió forintot és 30 millió forint értékű médiatámogatást kapnak.

Ebben az évben a meghatározásnak 154 könyv felelt meg, melyekből a Libri által felkért, neves közéleti személyiségekből álló és 140 fős szakmai bizottság választotta ki a 10 döntős művet.

A hónap végétől a közönség és a szakmai zsűri kezében lesz a díjak sorsa. A Libri irodalmi díj nyerteséről ötfős szakmai zsűri dönt majd, míg a Libri irodalmi közönségdíjat az olvasók szavazatai alapján ítélik majd oda a legnépszerűbb könyv szerzőjének.

A közönség március 25-től május 12-ig szavazhat a Libri weboldalán valamint könyvesboltjaiban, illetve áprilisban a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon. A Libri irodalmi díj és a Libri irodalmi közönségdíj átadóünnepsége május 15-én lesz.