Az énekesnő két dallal áll majd színpadra a május 18-i döntőn, egyik egy klasszikus Madonna dal lesz, míg másik egy új szám a sztártól. A Variety beszámolója alapján egyébként idén idén várható a díva új albuma.

Izraeli sajtóértesülések szerint Madonna egy 60 fős csapattal utazik Tel-Avivba, hogy aztán felmarkolja az 1,35 millió dolláros fellépési díját, melyet az izraeli-kanadai milliárdos, Slyvan Adams finanszíroz. Adams azt mondta, hogy ugyan az Eurovíziós Dalfesztivál óriási dolog, Észak-Amerikában annyira nem ismert, ezért keresték meg a popsztárt, hogy a nagyszabású zenei verseny felkeltse az amerikaiak érdeklődését.

Madonna egyébként 10 éve és 2012-ben is fellépett Tel-Avivban. Minket idén is Pápai Joci fog képviselni, akkor 2017-es sikere után újra megnyerte a köztévé zenés műsorát. A 2019-es Eurovíziós Dalfesztivált május 14. és 18. között rendezik meg Izraelben, az elődöntőket 14-én és 16-án tartják. A 14-i válogatón derül majd ki, hogy Joci továbbjut-e a döntőbe.

Az Eurovíziós Dalfesztivált egyébként 1956 óta rendezik meg. A verseny két legismertebb nyertese az ABBA és Celine Dion. A svéd zenekar 1974-ben a Waterloo-val nyert a versenyen, míg az aranytorkú énekesnő Svájc képviseletében végzett az első helyen 1988-ban a Ne Partez Pas Sans Moi című dalával.