Előfordul, hogy úgy jön ki az ember életében, hogy egyedül utazik. Egy szakítás, egy elszúrt foglalás, egy barát, aki visszatáncol egy izgalmas kaland előszobájából és ott találod magad a poggyászoddal, egy útikönyvvel és az útleveleddel.

Nem leszel magányos azért, mert egyedül utazol és egy percre sem fogsz unatkozni, ha nyitott szemmel jársz, beengedve egy idegen kultúrát és az abban élő emberek kis világát.

Az egyik legnagyobb előnye annak, ha egyedül utazol, hogy te döntesz mindenben. Lehetsz a magad ura, függetlenül és szabadon bárkitől. Tervezd a programod izgalommal és anélkül, hogy másokhoz kellene alkalmazkodnod.

Persze nem mondjuk, hogy nem fog egy percre sem megfordulni benned, milyen jó is volna, ha veled lenne valaki, akivel szívesen utaztál volna. Amikor a negatív érzelmek el akarnak uralkodni rajtad, vegyél egy nagy levegőt és küzd le az új környezetből áradó pozitív életérzéssel a szomorúságot, bizonytalanságot, a honvágyat és minden olyan érzést, ami kellemetlenné teheti utad. Egy egyedül töltött kalandos út során sokat formálódhatsz. Megismerheted erősségeidet és gyengeségeidet, magabiztosabb lehetsz és önállóbb.

Dolgozz személyiségeden egy utazással és erősítsd önbizalmadat, légy bátor és merész, lépj ki a komfortzónádból, hogy aztán kamatoztathasd utazásod jellemformáló oldalát hétköznapjaid során is.