Németországban és Amerikában már piacvezető a DriveNow, mely most Veres Tibor Wallis-csoportjával lép szövetségre, hogy aztán 240 BMW-vel és Minivel furikázhassunk Budapesten április 29-étől.

Hazánkba is megveti lábát, vagy ha úgy tetszik, kerekeit a világ egyik legnagyobb car-sharing szolgáltatója. A DriveNow 240 autós flottával kezdi meg budapesti terjeszkedését. Ezzel a lépéssel egyébként ők lesznek a harmadik szolgáltatók a piacon a Greengo és a Mol Limo után. A DriveNow a prémium szegmenst bővíti, melyben talán a Mol A Mercijei lehetnek vetélytársak. A Drive Now összesen nyolcféle BMW és Mini modellt kínál majd, nem sokkal magasabb áron, mint konkurenciája.

A megszokott percdíjas árazáson túl napidíjas és óradíjas bérlési lehetőségünk is lesz. Használhatjuk az órát 3, 6 és 9 órán át is, a percdíjas szolgáltatáson kívül. Az autók bérleti díja modell függő, de 99 forint/perc és 129 forint/perc között mocorog. Az óránkénti csomagokkal ez az ár 62 forint/percre is csökkenhet akár.

“A BMW meghatározó régióbeli partnereként és a trendek alapján egyértelmű volt, hogy nekünk kell belevágnunk ebbe a szolgáltatásba…” – nyilatkozta Müllner Zsolt az AutoWallis igazgatósági elnöke. Az együttműködéshez amúgy a DriveNow és a Wallis új céget jegyezett be, amely a Wallis Autómegosztó Kft. névre hallgat és jogilag a Wallis Csoporthoz tartozik, nem pedig a tőzsdére vezetett AutoWallis Nyrt-hez.