Senkit nem akarunk elkeseríteni, de sajnos ez egy tény és bizony addig nem vagy Khaleesi, amíg nem úgy hívnak. Az MTI beszámolója alapján egyre több gyereket neveznek el a Trónok harca szereplőiről Németországban. És igen, vannak bizony Khaleesik is!

A névkutatással foglalkozó Knud Bielefeld amatőr szinten űzi szakmáját és most azt állapította meg, hogy a szülők bizony imádják Havas Jon karakterét. Olyannyira, hogy 2006 óta a Jon név (h nélkül) 365-ször szerepel első vagy második keresztnévként a német férfi adatbázisában.

Bielefeld a statisztikáit egyébként 480 német városból származó 610 különböző forrásra alapozva készítette el. Főleg szülőotthonok és anyakönyvi hivatalok adatait használta fel. A mutatók szerint az elmúlt 13 évben 250 kislányt anyakönyveztek Ayraként Németországban. De Brandonból is van ám egy pár, pontosan 185, a lustábban pedig 20-an választották a rövidített alak Bran nevet az adatbázis szerint.

A vizsgált időszakban Németországban született gyerekeknek úgy 25%-át lefedő adatbázisban 55 Jaime, 31 Sansa, 25 Dany, 6 Daenerys, 6 Tyrion és csupán egy Cersei van.

A legmegdöbbentőbb azonban nem ez, hanem hogy 16 gyereket kereszteltek Khaleesire az elmúlt 13 évben, annak ellenére, hogy ez nem is egy név, hanem egy királynői címre utaló kifejezés a Trónok harcában.