Hamarosan nyitnak a budapesti strandok, persze egy kicsit emelnek az árakon, de egy csepp élmény a beton dzsungelben még így is meg fogja érni.

Elsőként a Palatinus, a Dagály és a Paskál fürdők nyitnak idén, méghozzá április 27-én. A Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő strandterületét úgy néz ki, hogy csak május 18-tól látogathatjuk majd. A hagyományos nyári strandok, azaz a Római és Pünkösdfürdő június 2-án, valamint június 15-én nyitnak – számol be róla a Budapest Gyógyfürdői Zrt. közleményében.

Június második felében adják át a Pesterzsébeti Jódos-Sós Gyógy- és Strandfürdőt is, ahol felújították a hullámmedencét és helyet kapott egy gyerek- és egy élménymedence is.

A belépők árai minimális mértékben (0-200 forint között) nőnek, és természetesen lesz lehetőség gyermek-, diák- és nyugdíjasjegy-vásárlásra is, továbbá komoly kedvezményeket nyújtanak családi belépők formájában. Az árak egyébként megtalálhatóak itt.

Az összes budapesti strand készpénzmentes fizetéssel működik, ami annyit tesz, hogy minden a fürdő területén vásárolt termékek kizárólag a pénztárakban feltöltött kártyát, bankkártyát és elfogadóhelytől függően SZÉP-kártyát fogadnak el.