Beindul a Lime május 1-jétől a fővárosban. A budai és a pesti Duna-part egyes szakaszain lesznek elérhetők a közösségi rollerek.

A budapesti városvezetés által koordinált Cities4People K+F projekt keretében 200 elektromos roller kerül forgalomba a két hónapos (június 30-ig tartó) tesztüzemmód keretében.

A K+F projekt kijelölt területe Budapesten magában foglalja a Duna-part Batthyány tér és Műegyetem rakpart közötti budai szakaszát. A Lime elektromos rollerjei számára kijelölt szektor a budai Duna-part mentén Lágymányostól az ELTE és BME kampuszát is felölelve a Móricz Zsigmond körtérig tart, a pesti oldalon pedig a Szabadság hídon átívelve a Vámház körúttól a Kálvin térig, magában foglalva a Corvinus Egyetem kampuszát, egészen a Boráros térig. A két hónapos tesztidőszak május 1-től június végéig tart – írják közleményükben.

A Lime e-rollerek 25 km/órás maximum sebességgel képesek haladni. Tölthető akkumulátoruk van, használatuk pedig roppant egyszerű. A Lime helyi csapata tartja majd karban a járműflottát és gyűjtik be éjjszakánként a rollereket, hogy aztán a töltőállomásokon fel is töltsék azokat, felkészítve a reggeli használatra.