Nem mindenki jut el életében az Antarktiszra, sőt elég keveseknek adatik meg a páratlan élmény. A National Geographicnak és az Oculusnak köszönhetően viszont hamarosan bárki beleshet a jég világába.

A Facebook tulajdonában álló Oculus szemüvegéhez jó néhány tartalom elérhető már, hamarosan pedig arra is lehetőséget kínál a kütyü, hogy használója az Antarktiszon sétáljon egy jót.

A kifogástalan VR-élményt a National Geographic garantálja majd az Oculus számára. Az idén tavasszal megjelenő programban a felhasználónak egy csapat eltűnt pingvint kell megtalálnia úgy, hogy közben jó néhány megpróbáltatás éri. Olyan kalandokban lehet részed, mint például kajakozás egy jégtáblákkal teli vízben, vagy a jégfalak megmászása.

© Oculus

A program csupán 30 perces, és számos olyan elem került bele, amelyek oktató jellegűek. Megtanulhatjuk, hogy milyen előkészületek szükségesek egy hóvihar túléléséhez, sőt megtanulhatunk sátrat állítani is. Utóbbit az Oculus Touch vezérlőkkel meg is kell ám csinálnunk.

Két éve dolgoznak a projecten a National Geographickal, hogy élethű élményt teremtsenek a felhasználóknak. A National Geographic nem csak az Oculusszal dolgozik közösen, korábban a YouTube-ra is csináltak exkluzív filmepizódokat. A legutóbbi ilyen az oroszlánok életét mutatta be, egy igencsak új perspektívában: a képeket 360 fokban rögzítve.