Idén áprilisban egy budapesti garázst átlag 4,1 millió forintért vásárolhatunk meg, mely 36%-os drágulást jelent tavaly januárhoz képest.

Négy éven belül 13%-kal több autó lett Budapesten, mely növekedést meglovagolva a garázsok ára is növekedett. Az ingatlan.com legfrissebb felmérése szerint igen súlyos a helyzet. A budapesten értékesített garázsok átlagára éves szinten 36%-kal nőtt, ami most egy 4,1 millió forintos átlagárat mutat. Ez az érték duplája a négy évvel ezelőtti áraknak.

„A nagyobb autópark miatt egyre nagyobb az igény a garázsokra: az egy garázshirdetésre jutó érdeklődések alapján mért kereslet 2019-ben négyéves csúcsra nőtt és duplája volt a tavalyinak” – nyilatkozta Balogh László, gazdasági szakértő.

A kiadó garázsok havi bérleti díja is szépen emelkedik. Éves összevetésben párhuzamosan 15%-kal, összeg szerint 23 ezer forinttal emelkedett az átlagár. A fővároson belül is nagyok az eltérések mind a kiadó és az eladó garázsok esetében. Az árakat többnyire a kereslet és a kínálat határozza meg a legtöbb helyen.