Új vállalati márkanevet vezet be a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. és a Pepsi termékek magyarországi gyártásával és forgalmazásával foglalkozó cseh KMV csoport. A bejelentést személyesen Balogh Levente, a Szentkirályi alapítója tette meg a két cég május 7-i sajtótájékoztatóján. A vállalatcsoport innentől Szentkirályi Magyarország márkanéven fut majd.

„Ja, és amiért idejöttünk: a vállalat új neve Szentkirályi Magyarország.” – mondta Balogh Levente.

Balogh Levente és a KMV csoport tavaly januárban jelentették be, hogy közösen felvásárolják a PepsiCo magyarországi érdekeltségeit. A két cég integrációját a Gazdasági Versenyhivatal pedig jóvá is hagyta novemberben. „Amikor mondtam annak idején, hogy magyar multi szeretnék lenni, azt csak úgy mondtam, de nem gondoltam, hogy tényleg be fog következni” –  nyilatkozta Balogh Levente, aztán azt is hozzátette, hogy nem tudja, mit tüntessen fel a névjegykártyáján, mert mindegyik brandre büszke.

A sajtótájékoztatón azt is bejelentették, hogy a közös vállalat élére új vezérigazgat kerül, méghozzá a Pepsi oldaláról érkezett Berényi Attila. Aztán a két bejelentést egy-egy pohár Pepsivel koccintva ünnepelték meg a sajtótájékoztatón.

Balogh Levente a Forbes becslései szerint a 46. leggazdagabb magyar, januárban 22,9 milliárd forintra becsülték vagyonát. A Szentkirályi-Kékkúti tavaly 17,2 milliárd forintot termelt, ami 10%-os bővülést jelent 2017-hez képest. A teljes csoport árbevétele nagyjából 50 milliárd forint, amivel a nyolcadik legnagyobb élelmiszeripari vállalat hazánkban. Teljes alkoholmentes kategóriában pedig a piac negyedét birtokolják Magyarországon.

 

Borítókép: Napi.hu / Szabó István