Nagyon leegyszerűsítve a Forbes receptjét, a siker kulcsa mindössze annyi, hogy kőkeményen dolgozzunk meg érte.

A Forbes.com  a következő négy fő tanáccsal segít abban, hogyan erősítsd önbizalmad és hidd el, hogy valóban lehetsz sikeres és elérheted céljaid.

Nincs tökéletesség!
A kész jobb, mint a tökéletes. – írják a magyar fordításban, majd így folytatják: A kiváló szintén. Az amerikai cikk szerzője arra biztat, hogy a sikerünk érdekében inkább gondolkodjunk a tökéletesség helyett tényekben és ne valakinek a tökéletes(nek tűnő) életét próbáljuk utánozni, hanem építsük fel és találjuk meg a saját tökéletes életünket.

Kik vesznek körbe
Alaposan értékeld át, hogy kik befolyásolják az életedet, kik a támogatóid, példaképeid, egy szóval kik vesznek körül és milyen hatással vannak rád. A téged körülvevő emberek hatással vannak gondolkásmódodra és cselekedeteidre is, így a sikered mértékére is.

Cselekedj!
A sikeres emberek nem ábrándoznak, hanem haladnak és tesznek a sikereik érdekében. Ne hezitálj túl sokáig, lépd meg a fontos lépéseket megfontoltan, de kellő gyorsasággal és tanuld meg jól csinálni a dolgaid.

A siker receptjének a négy hozzávalója tehát, hogy megtanuljuk kezelni az oda vezető út nehézségeit, nem hagyjuk, hogy a sikerről alkotott képünket mások sikerei befolyásolják, megválogatjuk azokat az embereket a környezetünkben, akik befolyással lehetnek a sikerünkre és teszünk annak érdekében, hogy elérjük álmainkat, céljainkat!