Nemrég került elő az a festmény, melyet 107 éve Dénes Valéria, a 20. század első felének legdrágább képeit alkotó magyar festőnője készített. Ez már önmagában nagy hír a műkedvelők számára, nem még az, hogy a festmény hamar el is kelt, ráadásul rekord áron.

Sokan megírták már a festmény megtalálásakor, hogy igen komoly értékkel fog új gazdára találni a csodálatos festmény. A rekordáras jóslatok bejöttek, ugyanis az MTI beszámolója szerint végül 110 millió forintért vásárolták meg egy árverésen május 15-én, amely igazi rekordnak számít.

107 évig lappangott az egyik legdrágább magyar festőnő képeA festmény egy magángyűjteményből került elő és meg kell vallani, hogy még laikus szemmel is igazi mestermű. Dénes Valéria egy tragikus sorsú, merész és modern művész volt, akinek képei igazi ritkaságnak számítanak a piacon, hiszen alig maradt fel munkáiból.

A most megtalált és árverezett kép a belgiumi Bruges városát ábrázolja. Az aukcióra a Virág Judit Galériában került sor, melynek ügyvezető igazgatója az MTI-nek azt nyilatkozta, hogy soha nem fizettek még ennyit magyar festőnő munkájáért hazai árverésen.

Dénes Valéria kubista munkájának ára 36 millió forintról indult, ami reális árnak is tűnt, mivel eddig 30-50 millióközt mozogtak művei, melyekből jó ha 10-et ismer a nagyvilág. Életművének varázslatos festményei ezért is különlegesek, mert nincs belőlük túl sok. Ez az alkotása pedig munkáinak legkiemelkedőbb darabjai közétartozik.

Azt sajnos nem tudni, hogy kinek a tulajdonába került végül a festmény, de az biztos, hogy nagyon büszkén akaszthatja majd a falra.