Párizs, színtiszta romantika és valljuk be, bármilyen gyönyörű is, nagyon elcsépelt és kicsit tovább láthatnának a szerelmesek egy ócska klisénél. Na ebben segítünk most mi!

Jöjjön pár olyan város, ahol gyönyörű helyeken sétálhattok, igazi falatnyi mennyországokban bújhattok össze és posztolhatjátok tele az Instagramot szerelmes képekkel Eiffel-torony nélkül. A legdrágábbtól a legolcsóbb lehetőségekig mindenből válogathattok a luxusvacsoráktól a kirándulásokig és a belvárosi andalgós sétákig. Igyátok magatokba a természet és a történelem varázsát szerelemmel átitatva Európa legromantikusabb városaiban.

Dubrovnikot imádni fogjátok kedveseddel, hiszen egy mesés tengerparton terül el, mely tavasztól őszig különleges élményekkel várja a látogatókat. Látogassatok el a Szerelmi történetek múzeumába, ahol a világ legelső romantikus legendáit is megismerhetitek.

Verona romantikáját jól kimaxolta Rómeó és Júlia, melyet a történelmi épületek tovább színeznek. Tegyetek egy belvárosi sétát, majd vegyétek célba a Ponte Pietrat.

Sintrat is imádni fogjátok! Lisszabontól cirka 30 kilométerre fekszik a hely, mely a portugál királyok nyári székhelye volt a 19. századtól. Paloták, várak, varázslatos virágok és meseszép kilátás vár a látogatókra.

Symi romantikus kikötőjébe is bele fogtok szeretni, ha a görögökhöz vennétek az irányt. Káprázatos panoráma, mennyei ételek, kellemes hangulat és romantikus hajókázás vár rátok ezen a csodás helyen.

Brugge romantikáját középkori épületeinek köszönheti. A belga város csatornái miatt úgy is nevezik, hogy Észak Velencéje. A belvárost egyébként az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította. Ha ezért nem is, de mesés hangulatáért érdemes ide ellátogatnotok.