Csányi Péter, az OTP Bank ügyvezető igazgatója jelentette be, hogy Magyarországon elsőként hozzák be az Apple érintéses fizetési megoldását, az Apple Pay-t.

Az OTP rendszerében egyébként a Simple alkalmazással eddig is elérhető volt érintéses fizetés bankkártya nélkül, de csak androidosok számára. Mostantól az almások is digitalizálhatják kártyájukat.

A megoldás használatához Iphone 6 vagy annál újabb telefonnal kell rendelkezni, valamint Mastercard és Maestro kártyával. A netbankban is elvégezhető regisztráció után a Simple appben és az Apple Walletben kell megtenni a szükséges beállításokat. Pin kódot külön nem kérnek a terminálok, még 5000 forint felett sem, a telefon feloldása után tudunk fizetni. A szolgáltatás elérhető az Apple Watchon is, viszont az ügyfelek egymás között még egyelőre nem tudnak tranzakciókat indítani (ez az opció csak az USA-ban érhető el).

Az Apple Pay-t 5 éve vezette be az Apple, azóta 2 milliárd fizetési tranzakciót bonyolítottak le a felhasználók. Több mint 30 országban elérhető a szolgáltatás, ezek köréhez csatlakozott most Magyarország. A régiónkban még Csehországban, Lengyelországban és Ukrajnában lehet így fizetni.