Eddig többnyire csak az autógyártással foglalkozott a Ford, de a napokban kitett egy olyan videót, mely most azt sejteti, hogy egyre inkább a robotika irányába is kacsintgat a vállalat.

A Digit névre keresztelt robot projektje még csak kísérleti fázisban van, de ha jól mennek a dolgok, akkor a Digit lehet az önvezető autókkal működő házhoz szállítások kulcsfigurája.

A robotot  nem más, mint a Ford önvezető autója szállítja házhoz, melyet érkezéskor az autó kiemel a csomaggal együtt, hogy aztán két lábon elsétáljon az ajtóhoz és letegye a csomagot. Digit simán elcipel 20 kilót és érzékeli az útjában lévő akadályokat is.

A CNN szerint az újítások hátterében az áll, hogy ugyan a Ford már kísérletezett a futárok önvezető autókra cserélésével, de azt tapasztalták, hogy az emberek nem üres autókhoz kimenni a csomagjaikért. A cég ezért fogott össze a sétáló robotokat gyártó Agility Robotics nevű céggel.

A csomagszállító robotok fejlődése igen gyors, hiszen még csak pár hónapja kezdte el az Amazon kísérleteit az önállóan házhoz szállító kocsikáival.