Ha repülés, akkor Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér? – Láss kicsit tovább és élj a vidéki repülőterek lehetőségeivel.

Nyilván a BUD a legjelentősebb forgalmat bonyolító repülőtér idehaza, de érdemes még csemegézni a vidéki lehetőségek közül is, hiszen a kisebb reptereken nemcsak magánforgalom zajlik, hanem menetrend szerinti járatok szolgáltatásait is igénybe vehetjük.

Nem csupán az ország második legnépesebb városa Debrecen, de a második legnagyobb repülőtér és utasforgalom is itt van az országban. A kellemes hangulatú város centrumától úgy 5-7 kilométerre fekszik a reptér, mely könnyen elérhető autóval és tömegközlekedési eszközökkel is. A repülőtérre közvetlen buszjáratok indulnak Airport-1 és Airport-2 jelzéssel.

Debrecenből főleg Wizzair-járatokkal utazhatunk, mellyel a diszkont légitársasággal számos úticélja elérhető. A gépek napi öt-hét alkalommal szállnak fel a városból. A májusi és júniusi menetrend is elérhető már a repülőtér honlapján, melyen online jegyfoglalási és jegyvásárlási rendszer is működik.

Londonba, Doncasterbe, Dortmundba, Münchenbe, Máltára, Párizsba, Mallorcára, Barcelonába, Zakynthos szigetére és a ciprusi Lárnakára, sőt még Tel-Avivba is ellátogathatsz innen. Az ajánlatokat és a menetrendet a repülőtér oldalán is megtalálod.