Mackenzie Bezos csatlakozott a Giving Pledge jótékonysági szervezetéhez, mely olyan dollármilliárdosokat foglal magába, akik vállalják, hogy vagyonuk felét jótékony célra ajánlják fel.

Az Amazon vezérének volt felesége a válással 35 milliárd dolláros vagyonra tett szert. Most pedig csatlakozott a Giving Pledgehez, mely Bill Gates és Warren Buffett kezdeményezésére jött létre és már több mint kétszázan írták alá. Többek között Mark Zuckerberg, Richard Branson, valamint a WhatsApp társalapítója, Brian Acton, és Brian Armstrong, a Coinbase CEO-ja is csatlakozott már.

A volt Bezosné idén lett a világ harmadik leggazdagabb hölgye lett a Forbes női listáján, miután elvált Jeff Bezostól. A válás során kapott 4%-ot az Amazon részvényeiből, ezek április 4-én összesen 35 milliárd dollárt értek, mely azóta amúgy még egy kicsit nőtt. Most úgy nagyjából 37 milliárd dollárt érnek a részvények.

MacKenzie egy sikeres novellaíró, akit Toni Morrison irodalmi Nobel-díjas írónő az egyik legjobb tanítványának nevezett. Bezossal New Yorkban találkoztak, amikor kollégaként ismerkedtek meg ugyanannál a hedge fundnál dolgozva.

A Forbes női gazdaglistáján most csak Alice Walton (vagyona: 47,1 milliárd dollár), valamint a L’Oreal-örökös Francoise Bettencourt Meyers gazdagabb (vagyona: 53,6 milliárd dollár) nála.