Ahogy korábban azt megírtuk, egyre több ország félti a turistáktól népszerűbb helyeit. Nem véletlen ez, ugyanis a hömpölygő tömeg gyakran úgy csinál, mintha otthon lenne és fittyet hány rá, ha kárt tesz valamiben vagy zavarja az adott hely lakóit.

Hála a figyelmetlen sokaságnak, most már a görögországi Santorini szigetén sem nyaralgathatunk csak úgy. A földi mennyországot nem véletlenül imádják a turisták, viszont olyan népszerű lett az elmúlt időszakban, hogy a szigeten kénytelenek voltak létszámstopp elrendelésére. Az egyik legfőbb ok a helyiek kímélése. Nyolcezer főre csökkentették a hajóval érkező turisták maximális befogadását annak érdekében, hogy a szigetlakók háborítatlanul élhessenek a szezon alatt is.

Santorinin a turisták imádnak szamárháton utazni is, de a túlsúlyos emberek és bőröndjeik rendesen megkeserítették a szamarak életét és rengeteg szenvedést okoztak az állatoknak. Na, most ebből is elegük lett a helyieknek és a szamarak kímélése érdekében, az állatvédőkkel közösen úgy döntöttek az állattartók és a hatóságok, hogy 100 kilogrammot cipelhet emberrel, csomaggal, mindennel együtt egy állat egyszerre.

Ha tehát ide terveztél utazni és nem férsz bele ebbe vagy abba a keretbe, ideje elkezdened egy alapos diétát és kivárni a sorod, hogy beleférj a létszámba.