Még egy darabig nem is fogsz, de úgy néz ki, hogy nem kell olyan sokat várnod rá, hogy rajzolhass. A Logitech olyan tollat készített ugyanis, amit a virtuális valóságban végrehajtható feladatokhoz használhatunk majd. A gyártó szerint a munka sokkal egyszerűbb lesz majd ezzel a kütyüvel.

Ma már nem olyan nagy szám egy VR-sisak vagy egy eszköz, amit hozzákapcsolhatunk. A Logitech rátapintott egy piaci résre és megalkotta a VR tollat, ami nagyban segítheti majd szerintük többek munkáját.

A VR Ink Pilot Edition néven készült újdonságnak köszönhetően könnyebb lesz a munkavégzés virtuális környezetben, mivel a felhasználó nem a headset karjaival, hanem egy lényegesen finomabb és pontosabb eszközzel dolgozhat. A virtuális tollat nem akárkinek fejlesztették, hanem annak a szűk körnek alakította ki a Logitech elsősorban, akik VR-ben dizájnolnak, készítenek grafikusokai munkát, vagy a mérnökszakmában tevékenykednek.

A sisakhoz csatlakozva a “másik oldal” is megjelenik, így a felhasználó a virtuális környezetben is látja, ahogy a tollal dolgozik. Az eszközön érintésérzékeny gombokat helyeztek el, melyek úgy működnek, mint az egér jobb és bal gombjai, plusz van rajta egy mini touchpad is. Az eszközt úgy két óráig használhatjuk egy töltéssel. Több sisakkal is kompatibilis, de nem nagyon beszéltek arról, hogy például az Oculussal összepárosítható-e.

A terméket még nem lehet kapni, és a Logitech azt sem árulta el, hogy pontosan mikor és mennyiért tervezi piacra dobni. Az már viszont tuti, hogy a gyártó csak néhány partnerénél értékesíti majd.