Szerda éjjel két hajó ütközött össze a Dunán Budapesten a Parlamentnél. Az egyik hajó a Hableány, mely a balesetban olyan sérülést szenvedett, hogy 7 másodperc alatt elsüllyedt a folyóban.

A Hableány fedélzetén 35 ember volt, ebből 33-an dél-koreai turisták. 7 ember élte túl a tragédiát, őket kórházban ápolják. Heten már biztosan a katasztrófa áldozatai lettek, a többi turista és a legénység holttestét keresik a hatóságok. A turisták között a legfiatalabb egy hatéves gyermek volt, a legidősebb pedig egy hetvenes éveiben járó férfi.

A hajó roncsát éjjel 2 óra körül találták meg a Margit híd közelében. Arról még nem tudni, hogyan fogják kiemelni a hajót a Dunából. A Duna vize 10-12 Celsius fokos, a mentésben résztvevők sajnos nem fűznek túl sok reményt a további utasok életben találásához.

A Duna teljes magyarországi szakaszára kiterjesztették a hatóságok a keresést. A dél-koreai nagykövetség munkatársai folyamatosan a helyszínen vannak. A szöuli kormány egy legalább 18 fős csoportot delegál Magyarországra, hogy azok segítsék a tragédia érintettjeit és közreműködjenek az áldozatok hazaszállításában.

A baleset egy rutinszerű hajós városnézés közben történt, melynek körülményeiről egyenlőre még semmit sem tudnak. Ezt a hatóságok vizsgálják, akik elsőkörben nem állapítottak meg szabálytalanságot.